Wat wij doen

Stichting Speelgoedbank Stichtse Vecht is een zelfstandige stichting die als missie heeft om kinderen gelukkig te maken door speelgoed (nieuw en 2e hands) in te zamelen.

De stichting is gevestigd in Bloemstede, achter basisschool De Wilde Wingerd, in dezelfde ruimte als de Voedselbank. Bij de bron, dicht bij de mensen waar wij dit allemaal voor doen. Voor kinderen uit gezinnen die het wat minder hebben. Gezinnen die al bekend zijn bij de Voedselbank én voor kinderen uit gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Want elk kind verdient een cadeau voor zijn of haar verjaardag, met Sinterklaas en met Kerst.

Er is van alles welkom, nieuw en 2e hands. Wij zeggen altijd, stel u zelf de vraag: zou ik dit mijn eigen kind nog cadeau doen? Ook kinderfietsen en buitenspeelgoed mogen ingeleverd worden. Wat wij niet in ontvangst nemen zijn knuffels in verband met de hygiëne.

Na ontvangst sorteren wij het speelgoed op leeftijd, maken het schoon, en vervangen waar nodig de batterijen zodat kinderen er gelijk mee kunnen spelen.